4

Vaitièro van Eijk

Hallo allemaal! Mijn naam is Vaitièro van Eijk. Ik ben woonachtig in het centrum van Middelburg. Tijdens mijn afstudeerjaar van de opleiding Social Work aan de HZ heb ik een jaar lang stagegelopen bij DuveFit. Op persoonlijk en op professioneel vlak ben ik mede dankzij deze stage erg gegroeid omdat de collega’s van DuveFit niet alleen betrokken en meegaand zijn, maar ook omdat zij kritisch zijn en zij mij gestimuleerd hebben een betere vorm van mijzelf te worden. Wat ik aan begeleiding heb gekregen tijdens mijn stage kan vertaald worden naar wat de kinderen en jongeren ontvangen aan begeleiding. Ik ben hier zelf dus heel positief over!

Tijdens mijn opleiding Social Work heb ik voor het grootste deel stagegelopen in jeugdcentra en woongroepen van Juvent. Op die manier ben ik erachter gekomen dat mijn passie ligt bij het werken met kinderen en jongeren. Eigenlijk vanzelf ben ik tijdens mijn stages activiteiten met kinderen en jongeren gaan doen om zo, op een prettige en laagdrempelige manier, met hen in contact te komen. Het viel mij op dat dit vaak beter werkte dan het formele één op één contact. Wanneer de ‘klik’ er eenmaal was, was het voor de jongeren een stuk leuker om aan zijn of haar doelen of competenties te werken. Mijn passie voor het ondersteunen en motiveren van jongeren op een actieve manier sluit goed aan op de visie van Duvefit.

Sporten is zowel een hobby als een uitlaatklep voor mij. Ik sport ongeveer 3/4 keer in de week. Ik houd ervan om creatief bezig te zijn. Tekenen is bijvoorbeeld ook iets dat ik graag doe. Mijn creativiteit wil ik ook graag gaan gebruiken tijdens de activiteiten met jongeren.

Bedankt voor het lezen! En wie weet, tot ziens!