Hulpverlening door middel van sport en spel

DuveFit is dé specialist in Zeeland als het gaat om (jeugd)hulpverlening door middel van sport en spel.

Wij zijn staan midden in de maatschappij en bieden Hulpverlening en sportbegeleiding. Dit kan 1 op 1 of in groepsvormen.

Wie geeft de hulpverlening?

Ons team bestaat uit hulpverleners met verschillende specialismen en ervaring. We kijken altijd samen met jouw wie of wat het beste bij je ondersteuningsvraag en behoefte past. Alle hulpverleners hebben ruime kennis en ervaring in het begeleiden van mensen door o.a. sport, spel en gesprek. Ons team wordt ondersteund door een behandelaar die doormiddel van gedragskundig advies de hulpverleningstrajecten mee vorm kan geven.

Veelgestelde vragen

DuveFit is dé specialist in Zeeland als het gaat om hulpverlening doormiddel van sport en spel. Sinds 2022 zijn wij HKZ gecertificeerd. Het HKZ certificaat geeft aan dat we voldoen aan vooraf vastgestelde kwaliteitsnormen van de geleverde zorg. Dit wordt regelmatig getoetst door een externe organisatie. Lees meer op hkz.nl

Waarom (jeugd)hulpverlening door middel van sport en spel?

Door middel van sport en spel wordt er vanuit een laagdrempelige, ontspannen en positieve sfeer er doelbewust en vaak ongemerkt gewerkt aan gedragsverandering.

Middels sport en spel creëer je saamhorigheid, kun je mensen hun eigen krachten in laten zien, kunnen we sociale interactie uitlokken, stimuleren we assertiviteit, maken we plezier en ligt de focus niet op het gesprek maar op het bewegen. Vanuit de sfeer die gecreëerd wordt, werkt het vele malen effectiever en prettiger om over de lastige dingen in het leven te spreken. Ook heeft sporten een positieve werking op de stemming dankzij de stofjes die het lichaam tijdens het sporten aanmaakt en is het een gezonde, positieve uitlaatklep.

Ben je benieuwd hoe dit er uit ziet? Klik dan hier.

Voor wie is de (jeugd)hulpverlening?

DuveFit biedt hulpverlening voor kinderen, jongeren, jongvolwassenen die ondersteuning nodig hebben bij één of meerdere van de hier onderstaande hulpvragen:

  • Leren opkomen voor zichzelf
  • Leren vriendschappen te sluiten en onderhouden
  • Zelfvertrouwen (verder) ontwikkelen
  • Emoties leren herkennen en het bespreekbaar maken
  • Mentale en fysieke weerbaarheid vergroten
  • Sterktes/zwaktes leren kennen en hiermee leren omgaan
  • Sociale vaardigheden ontwikkelen
  • Het verbeteren van het zelfbeeld
  • Leren omgaan met spanningen, angsten en/of stress
  • Leren samenwerken
  • Omgaan met tegenslagen
  • Leren plezier te hebben
  • Het ontwikkelen van een gezond leefpatroon

Om ook bij ernstigere problematiek een zorgvuldig en meer specialistisch passend antwoord te bieden vinden we het noodzakelijk om dergelijke hulpvragen met passende expertise door onze ervaren gedragsdeskundige, Harmen, te laten analyseren, begeleiden en behandelen in combinatie met onze hulpverleners. Harmen zijn expertise kan ingezet worden als er sprake is van multi-problematiek of ernstige psychische stoornissen en beperkingen. Denk daarbij aan (combinaties van):

  • Trauma’s
  • Langdurig huiselijk geweld
  • Persoonlijkheidsproblematiek
  • Eetstoornissen
  • Automutilatie
  • Grensoverschrijdend gedrag

Ben jij benieuwd hoe Harmen dit doet? Lees dan zijn hier zijn werkwijze.

Hoe ziet de (jeugd)hulpverlening er uit?

Voordat het hulpverleningstraject van start kan gaan vindt er eerst een intake plaats. Naast dat we hierin kennismaken en doelen bespreken, overleggen we welke vorm van hulpverlening er ingezet kan worden mits het nog niet besproken is met de gemeente. We bieden individuele en groepsbegeleiding. De groepjes bestaan uit maximaal zes deelnemers.

Bij DuveFit werken we conform Triple C (Van Wouwe & Van de Weerd; 2021) van relatieopbouw naar competentieopbouw in 3 fasen:

  • In de kennismakingsfase draait het om betrouwbaarheid ervaren. Hierbij is het belangrijk dat de hulpverlener en de jongere elkaar leren kennen door middel van sport en spel. We creëren een veilige omgeving waarin de jongere zichzelf durft te zijn en zich gehoord voelt. Ook krijgen we in deze fase inzicht aan welke doelen gewerkt kan worden en maken we op basis van succeservaringen hierin de eerste stappen.
  • Tijdens de ontwikkelingsfase gaat het om vertrouwen opbouwen. Er wordt gericht aan de doelen gewerkt en zorgt de hulpverlener voor uitdagende vormen waarbij de jongere stap voor stap uit zijn of haar comfortzone wordt gehaald en zichzelf ontwikkelt op zowel sociaal als persoonlijk vlak.
  • In de evaluatiefase draait het om zelfvertrouwen ontwikkelen. We kijken terug op de ontwikkeling van de afgelopen periode. Doordat ze succeservaringen hebben opgedaan en geleerd hebben eigen initiatieven te ontwikkelen ontstaat er zelfvertrouwen. Samen met de jongere zal er gekeken worden naar vervolgstappen om te participeren in de maatschappij zonder hun DuveFit hulpverlener. Een jongere zou zich bijvoorbeeld kunnen aansluiten bij een sportvereniging in de buurt of instromen in onze DuveKids of Jeugdfitness.

Waar vindt de (jeugd)hulpverlening plaats?

De hulpverlening vindt hoofdzakelijk plaats in de DuveGym aan Stationspark 30 in Goes. Tevens hebben we ook kleinere ruimtes tot onze beschikking voor gesprekken. Ook zullen we regelmatig naar buiten of naar de stad gaan met de jongeren om hun daar uit te dagen.

Hoe kom ik in aanmerking voor (jeugd)hulpverlening?

Aanmeldroute voor jeugdhulpverlening

  1. Informatie opvragen over onze trajecten kan via het contactformulier.
  2. Binnen 5 werkdagen neemt DuveFit contact met je op om je hulpvraag te bespreken.
  3. Aanmeldingen verlopen via de huisarts, kinderarts of via de gemeente. Op advies van een huisartsarts of kinderarts dient er een verwijsbrief te komen. Na het ontvangen van de verwijsbrief, vraagt DuveFit de indicatie aan bij de gemeente waarin je woont. Aanmeldingen vanuit de gemeente ontvangt DuveFit rechtstreeks.
  4. Na het ontvangen van de verwijsbrief of akkoord vanuit de gemeente wordt het traject gestart of wordt de jeugdige op de wachtlijst van DuveFit geplaatst.
  5. Zodra DuveFit plek heeft, nemen wij contact met je op voor een intakegesprek.

 

Aanmeldroute voor WMO

  1. Informatie opvragen over onze trajecten kan via het contactformulier.
  2. Binnen 5 werkdagen neemt DuveFit contact met je op om je hulpvraag te bespreken.
  3. De (jong)volwassene belt naar het WMO-loket van zijn of haar gemeente en vraagt WMO-begeleiding bij DuveFit aan.
  4. De gemeente beoordeeld de hulpvraag van (jong)volwassene. Hierbij heeft de gemeente 6 weken de tijd om het indicatiebesluit op te stellen.
  5. Als de gemeente akkoord is met een traject bij DuveFit, krijgt DuveFit een bericht dat aanvraag is goedgekeurd en kan het traject gestart worden.
  6. Zodra DuveFit plek heeft, nemen wij contact met je op voor een intakegesprek.

 

Aanmeldroute PGB

Een hulpverleningstraject kan ook via een PGB financiering bekostigd worden. Via het contact formulier kun je contact met ons opnemen. Gezamenlijk zullen we besluiten of vraag en aanbod op elkaar aansluiten.

Ervaringen

DuveFit heeft al veel kinderen, jongeren en jongvolwassenen kunnen begeleiden bij het bereiken van hun doelen. Daarom lees je hier een aantal van hun positieve ervaringen met de hulpverlening.

Bereid je goed voor...

Een goede training begint bij een goede sportoutfit. Maak jouw bezoek aan de DuveGym compleet door te trainen in de DuveFit sportkleding!
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

DuveKids Nike T-shirt

29,95

Kids Duvefit Nike T-shirt.

Pasvorm: 

  • Regular fit
  • Fijne aansluiting op armen

Specificaties:

  • Temperatuur regeling: Dri-FIT technologie houd je droog en comfortabel
  • Kleur: zwart
  • Materiaal: 100% polyester

 

Maat:

Duvefit Maten Leeftijd Kindermaten
XS 6-8 116-128
S 8-10 128-140
M 10-12 140-152
L 12-13 152-158
XL 13-15 158-170
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

DuveKids Nike Lange Broek

29,95

Kids Duvefit Nike broek

Sportieve slim fit broek die elastisch is, met rits aan pijp, kontzak met rits, vakje voor telefoon met rits. Geschikt voor een leg day. Onderkant is strakker. Ideaal voor gebruik tijdens het sporten, voetballen of relaxen op de bank.

Pasvorm:

– Broek rekt mee
– Ritsjes aan de pijp
– Touwtjes in de broek.
– Logo rechter bovenbeen.

Specificaties:

  • Kleur: zwart
  • Pasvorm: Slim fit.

 

Maten:

Duvefit Maten Leeftijd Kindermaten
XS 6-8 116-128
S 8-10 128-140
M 10-12 140-152
L 12-13 152-158
XL 13-15 158-170
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

DuveKids Nike Trui

34,95

Kids Duvefit Nike Trui

De Nike Dry Drill Top is een comfortabele sweater met een kleine rits in de hals.

Pasvorm:

  • Regular fit

Specificaties:

  • Temperatuur regeling: Dri-FIT technologie houd je droog en comfortabel. De trui is van dun materiaal, binnenkant voelt zacht en warm aan
  • Korte rits in de kraag
  • Kleur: Zwart
  • Materiaal: 100% polyester

Maat:

Duvefit Maten Leeftijd Kindermaten
XS 6-8 116-128
S 8-10 128-140
M 10-12 140-152
L 12-13 152-158
XL 13-15 158-170
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

DuveKids Nike Korte Broek

21,99

Kids Duvefit korte broek

Het Nike Park II Knit sportshort voor kinderen is een polyester korte broek, die bij diverse sporten gebruikt kan worden, zonder binnenbroek.

Specificaties:

  • Temperatuur regeling: Dri-Fit technology
  • Pasvorm: Regular fit, geen binnenbroek
  • Materiaal: 100% polyester
  • Kleur: zwart

 

Maat:

Duvefit Maten Leeftijd Kindermaten
XS 6-8 116-128
S 8-10 128-140
M 10-12 140-152
L 12-13 152-158
XL 13-15 158-170