Sporten en bewegen voor mensen met een beperking

Jongeren en (jong)volwassenen met een beperking vallen vaak buiten de “reguliere sportcultuur”. DuveFit wil iedereen de mogelijkheid geven om te kunnen sporten en deel uit te maken van de maatschappij. Daarom bieden wij diverse groepstrainingen aan voor mensen met verstandelijke en/of fysieke beperkingen. Je lichaam is het fundament waar je zuinig mee om moet gaan. Bewegen stimuleert lichaam en geest en wij als professionals zijn er voor om jou hierin persoonlijk te begeleiden.

Wie geven de Plus trainingen?

Met het enthousiasme van Damian zijn de deelnemers van de DuveSport Plus gegarandeerd van een gezellige, leuke en sportieve training!

De Boks en Fit Plus training wordt gegeven door Yaël. Zij zorgt voor leuke trainingen waar je het maximale uit jezelf haalt!

Veelgestelde vragen

Iedereen verdiend het om te kunnen sport en bewegen. Bij DuveFit hebben wij groepstrainingen ontwikkelt waarin mensen met een beperking zich veilig, gezien, gehoord en begrepen voelen.

Wij bieden dit aanbod met onze Plus groepstrainingen:

 • DuveSport Plus voor mensen met een verstandelijke beperking.
 • Boks & Fit Plus voor mensen met een fysieke beperking.

Waarom deelnemen aan de Plus trainingen?

Iedereen verdiend het om te kunnen sport en bewegen. Jongeren en (jong) volwassenen met beperking vallen vaak buiten de “reguliere sportcultuur”. Aansluiten bij bijvoorbeeld een voetbal of tennisvereniging is in vele gevallen te lastig.

Uit onderzoek blijkt dat de reguliere sportcultuur niet toegankelijk genoeg is voor deze doelgroep. Ook blijkt dat een “focusgroep” een oplossing is voor ze. Er is dus vraag naar een groep waarin ze begrepen worden en er specifiekere begeleiding is dan bij een reguliere sportvereniging.

Wij bieden dit aanbod met onze Plus groepstrainingen: DuveSport Plus voor mensen met een verstandelijke beperking en Boks & Fit Plus voor mensen met een fysieke beperking. Het leuke is dat binnen deze groepen steeds vaker ‘reguliere’ sporters mee doen omdat er binnen DuveFit er een ‘iedereen doet mee’ cultuur heerst. Bij DuveFit zijn er verschillende doelgroepen sporters wat maakt dat het een inclusieve maatschappij is.

Bij de trainingen krijg je plezier in het bewegen en werken we aan de zes pijlers van positieve gezondheid!

 • Lichaamsfuncties – Ik voel me gezond en fit
 • Mentaal welbevinden – Ik voel me vrolijk
 • Zingeving – Ik heb vertrouwen in mijn eigen toekomst
 • Kwaliteit van leven – Ik geniet van mijn leven
 • Meedoen – Ik heb goed contact met andere mensen
 • Dagelijks leven – Ik kan goed voor mezelf zorgen

Voor wie zijn de Plus trainingen?

DuveSport Plus

DuveSport Plus is een groepstraining voor jongeren/jongvolwassenen met een lichtverstandelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel. Doormiddel van sport en spel wordt er gewerkt aan:

 • Zelfbeeld vergroten
 • Sociale interacties stimuleren
 • Vitaler bewegen
 • Plezier maken
 • Assertiever worden
 • Er bij horen en inzien dat je zelf ergens toe doet
 • Omgaan met emoties. Denk hier aan het omgaan met winst en verlies

 

Boks en Fit Plus

Boks en Fit Plus is een groepstraining voor volwassenen met Parkinson, NAH, spierziektes, evenwichtsproblemen of chronische ziekten die nog zelfstandig kunnen lopen en staan. Het maakt niet uit of je een startende sporter of een ervaren sporter bent, iedereen kan meedoen op zijn eigen niveau. Een professionele trainer verzorgd de groepstraining van 60 minuten om het beste uit jezelf te halen.

Bij deze training wordt cognitie, dubbeltaken, reactievermogen en balans getraind met als doel de kwaliteit van het dagelijks leven te verbeteren. Ook vinden we het sociaal samenzijn belangrijk binnen deze les. De voordelen van deze training zijn dat je er meer energie van krijgt, de kans op vallen wordt verkleind, traagheid wordt voorkomen door het doen van dubbeltaken en je sterker wordt. Doormiddel van fitness oefeningen en verschillende boks oefeningen zullen de trainingen gevarieerd blijven en zijn ze nooit hetzelfde!

Belangrijk is, is dat er tijdens deze training niet op het lichaam wordt gestoten maar op de bokszak en pads. Het is een non-contact sport. Bewezen is dat boksen, reflexen en actief d.m.v. spelvormen je hersenen gemakkelijker je lichaam aanstuurt tot beweging van lichamelijk delen.

Hoeveel mensen nemen deel aan deze trainingen?

Binnen deze groepen hanteren we een maximaal aantal van 6 personen. Hiermee kunnen wij de persoonlijke aandacht en specifieke begeleiding garanderen. Deze groepen worden begeleid door 1 trainer, dit is een vast gezicht voor de groep.

Waar en wanneer worden de trainingen gegeven?

Alle trainingen worden gegeven in de DuveGym. De DuveGym kun je vinden aan Stationspark 30 in Goes.

 

DuveSport Plus

De DuveSport Plus training is iedere dinsdag van 16:00 tot 17:00 uur. Komt deze tijd niet gelegen? Neem dan contact op. Zodra de groep vol is of wanneer er meer vraag is voor andere tijden, zullen wij een tweede moment creëren.

 

Boks en Fit Plus

De Boks en Fit Plus training is iedere vrijdag van 10.00 tot 11.00 uur.

Wat kost de deelname aan de trainingen?

DuveSport Plus

DuveSport Plus kost €88.- per maand. Dit kan vanuit PGB gefinancierd worden, maar ook particulier. Hiervoor krijg je 60 minuten lang professionele begeleiding om doormiddel van sport en spel aan de specifieke doelen te werken.

 

Boks en Fit Plus

Deelname kan al vanaf € 9,23 per training! Voor de Boks en Fit Plus hebben wij een apart abonnement voor dezelfde prijs als een Basis groepstraining abonnement. Om deze af te sluiten kun je contact opnemen met sport@duvefit.nl. Ga voor deze investering die jij en je lichaam waard bent. Je lichaam is het fundament en daar moet je zuinig op zijn.

Ervaringen

DuveFit heeft al veel sporters kunnen helpen bij het bereiken van hun persoonlijke doelen. Daarom lees je hier een aantal van hun positieve ervaringen met de sportbegeleiding.

Bereid je goed voor...

Een goede training begint bij een goede sportoutfit. Maak jouw bezoek aan de DuveGym compleet door te trainen in de DuveFit sportkleding!
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Duvefit Nike T-shirt

34,95

Heren Duvefit Nike T-shirt.

Pasvorm: 

 • Regular fit
 • Fijne aansluiting op armen

Specificaties:

 • Temperatuur regeling: Dri-FIT technologie houd je droog en comfortabel
 • Kleur: zwart
 • Materiaal: 100% polyester
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Duvefit Nike Trui

44,95

Duvefit Nike Trui

De Duvefit Nike Trui is een comfortabele trui met een kleine rits in de hals.

Pasvorm:

 • Regular fit

Specificaties:

 • Temperatuur regeling: Dri-FIT technologie houd je droog en comfortabel. De trui is van dun materiaal, binnenkant voelt zacht en warm aan
 • Korte rits in de kraag
 • Kleur: Zwart
 • Materiaal: 100% polyester
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

DuveFit Korte Broek

29,95

Korte broek

De korte broek van Duvefit is ideaal voor in de sportschool. De korte broek bevat namelijk twee ritsen waar je eventueel spullen in kan doen. Het is een elastische broek. We hebben deze korte broek voor zowel mannen als vrouwen.

Pasvorm:

– Slim fit rondom de boven benen.
– Twee broekzakken met ritsen
– Broekjes vallen iets kleiner uit.

Specificaties:

 • 100% polyester

Duvefit Handdoek

13,25

Duvefit handdoek:

Ideaal voor sport gebruik. Handig om mee te nemen.

Specificaties:

 • 40 x 80 cm Sport handdoek.
 • 100 procent katoen.
 • Milieuvriendelijke verftechniek