Naast onze vaste zorg en sportactiviteiten, hebben wij iedere maand wel enkele unieke activiteiten en leuke updates die we graag met jullie delen. Hierbij willen we ook een moment creëren om de opdrachtgevers te bedanken voor het vertrouwen in DuveFit!

 

Juni 2024

Onze top vrijwilligster die haar uitdaging (MS) inzet als kracht

Al een tijd is ze bevlogen bij ons bezig en brengt ze ons allemaal plezier, gedrevenheid, inspiratie, gezelligheid, ervaring met motivatie mee. Damian en de klanten zijn heel erg blij en dankbaar dat Bianca bij de lessen is.

Bianca is het voorbeeld van denken in mogelijkheden in plaats van in beperkingen. Ze stelt zich voor:

Hallo, ik ben Bianca, vrijwilligster als bokstrainer. Geboeid volgde ik al geruime tijd DuveFit op Instagram. Hun enthousiasme en betrokkenheid, trainen in kleine groepen is een mooi concept. Mijn interesse ging vooral uit naar de boks en fit plus o.l.v Damian

Zelf ben ik begonnen met boksen om mijn klachten a.g.v MS beheersbaar te houden. Dat werkte zo goed dat ik een paar jaar geleden zelf mijn trainersdiploma voor boksfit heb gehaald en nu les geef aan diverse groepen als vrijwilligster. Ik wil graag het plezier en resultaat van samen sporten, motiveren en leren van elkaar doorgeven aan anderen. Vandaar dat ik mij aangesloten heb bij de boks en fit les van Damian als mede trainster op deze groep. Verder hou ik nog van mountainbiken en hiken.

Deelname van Wouter en Paula aan Dockwize

Om als zelfstandig ondernemer te groeien hebben Wouter en Paula deelgenomen aan een programma van Dockwize. Dockwize is de grootste ondernemers- en innovatie hub van Zeeland. Ze bestaan al ruim 12 jaar en leveren een bijdrage aan het Zeeuwse innovatieklimaat.

 

Tijdens dit programma hebben Wouter en Paula verschillende modules gevolgd en hebben zij een beter inzicht gekregen in o.a. hoe om te gaan met personeel maar ook over hun eigen kwaliteiten en talenten. Voor Dockwize hebben zij een interview gedaan. Lees dit interview via de volgende link:

Https://www.dockwize.nl/over/succesverhalen/wouter-en-paula-duvekot-van-duvefit-over-hun-deelname

Duve Boks & Fit Plus

Sporten voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) , Parkinson of een andere fysieke beperking biedt talrijke voordelen die zowel hun fysieke als mentale welzijn aanzienlijk kunnen verbeteren. Hier zijn enkele redenen waarom sporten voor deze groep van onschatbare waarde is:

  1. Fysieke Gezondheid: Regelmatige lichaamsbeweging helpt bij het verbeteren van de algehele fysieke conditie.
  2. Revalidatie en Herstel: Voor mensen met NAH kan sporten een integraal onderdeel zijn van hun revalidatieproces.
  3. Mentale Gezondheid: Sporten heeft een bewezen positief effect op de mentale gezondheid. Het kan stress verminderen, de stemming verbeteren en symptomen van depressie en angst verlichten.
  4. Sociale Interactie: Sporten biedt een uitstekende gelegenheid voor sociale interactie. Deelname aan sportactiviteiten kan mensen helpen om nieuwe contacten te leggen.
  5. Zelfvertrouwen en Eigenwaarde: Het bereiken van persoonlijke doelen en het overwinnen van fysieke uitdagingen kan het zelfvertrouwen en de eigenwaarde aanzienlijk verhogen.
  6. Structuur en Routine: Sporten kan structuur en routine bieden in het dagelijks leven, wat belangrijk is voor mensen met NAH of een beperking. ️

 

In conclusie, sporten biedt een breed scala aan voordelen voor mensen met NAH of een beperking, variërend van verbeterde fysieke en mentale gezondheid tot verhoogde sociale interactie en eigenwaarde. Het is een krachtig middel dat bijdraagt aan een betere kwaliteit van leven en helpt om persoonlijke grenzen te verleggen en nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

Vanaf nu: Manager Paula Bek – Duvekot

“ is Paula Duvekot de vrouw van Wouter Duvekot?”

Nee het is het “kleine” zusje en manager van Wouter Duvekot en DuveFit. Ze is afgelopen maand getrouwd en terug van een welverdiende 4 weekse vakantie.

Wij allemaal zijn heel erg blij met Paula. Ze heeft kwaliteiten als leidinggevende, is altijd heel erg betrokken, werkt altijd kei hard, kan het overzicht bewaren als er meerdere dingen tegelijk spelen, zet de boel scherp op beleid- en kwaliteit niveau, wilt altijd zichzelf ontwikkelen en leren en is er altijd als luisterend oor voor ons als personeel. Wij en de jongeren zijn heel blij met Paula. Gefeliciteerd namens ons allen!!