Waarom is bedrijfsfitness belangrijk?

Bedrijfsfitness is belangrijk voor het welzijn van de werknemer. Er zijn op de werkvloer maatregelen als veiligheidsschoenen om bedrijfsongevallen te voorkomen. Zo is er ook bedrijfsfitness om de werknemer mentaal en fysiek fit te houden. Op die manier werk je aan de gezondheid en ontwikkeling van jouw personeel.

 

Wat zijn de voordelen van bedrijfsfitness?

Vitale werknemers hebben een hogere arbeidsproductiviteit waardoor ze in kortere tijd meer werk kunnen verzetten. Ook is het ziekteverzuim onder vitale medewerkers een stuk lager (Van der Pal, 2021).

Naast een financiële functie voor de werkgever heeft het sporten ook een sociale en maatschappelijke functie (Van der Maat, 2021). Contacten worden gevormd en onderhouden, de werknemer zit beter in zijn/haar vel en de kwaliteit van leven gaat omhoog. Dit zal vertalen naar een betere sfeer op de werkvloer. Ook zal sporten bijdragen aan de ontwikkeling van de werknemer. Onderdelen als zelfvertrouwen, vaardigheden, verantwoordelijkheid en leiderschap komen aan bod bij het sporten in een groep.

Fig.1 Links Sociaaleconomische waarden 5-24 jarigen (Van der Maat, 2021)
Fig.2 Rechts Sociaaleconomische waarden 25-54 jaar (Van der Maat, 2021)

Samenvattend is sport en bewegen dus niet alleen interessant om als middel in te zetten om jouw werknemers meer op te laten brengen voor jouw bedrijf. Maar draagt het ook bij aan de kwaliteit van leven van jouw personeel! Want zonder personeel ben je nergens. In onderstaand figuur worden de kosten en opbrengsten nog eens opgesomd.

Fig.3 Opsomming kosten en opbrengsten (Kenniscetrum Sport en Bewegen, 2021)

Bij DuveFit kan iedereen sporten op zijn eigen niveau en werken wij aan de mentale en fysieke gesteldheid van jouw werknemers! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem dan nu contact met ons op!

– Geschreven door Dion Sturm