Als tandarts ben ik altijd hard aan het werk. Hierdoor is sporten er lange tijd bij ingeschoten. Natuurlijk merkte ik wel dat ik steeds zwaarder werd, alleen had ik nog niet de motivatie gevonden om er iets aan te doen. Dit veranderde toen ik in februari 2020 op wintersport besmet raakte met het coronavirus. Ik ben hier gelukkig goed uitgekomen, maar ik voelde mij zo slap als een vaatdoek. Dit in combinatie met mijn overgewicht heeft mij doen besluiten om samen met mijn zoon te starten met personal training bij Duvefit. Mijn zoon wilde namelijk graag fysiek wat steviger worden. Wouter heeft ons enorm goed geholpen. Ik ben behoorlijk afgevallen en voel mij weer super fit. Mijn zoon was al fit, maar is nu nog fitter en heeft een stuk meer kracht en stevigheid erbij.”.

Hoe ben je voor personal training bij Duvefit uitgekomen?

“Mijn zoon voetbalt bij JVOZ, talenten voetbalclub. Duvefit was ooit uitgenodigd om een workshop te geven. Deze workshop was heel goed bevallen en op basis hiervan, hebben wij met Wouter contact opgenomen.”

Waarom kies je voor een personal trainer?

“Door corona waren alle sportscholen gesloten. Omdat er bij mij sprake was van een revalidatie traject, kon ik individueel wel aan de slag. Hier moet ik aan toevoegen dat als dit niet het geval was, ik alsnog voor personal training zou hebben gekozen. Een personal trainer is voor mij persoonlijk een veel betere optie dan het volgen van een groepstraining in een kleine gymzaal.”

“Ik betaal dan wel meer voor een personal trainer, maar dit is het zeker waard. Ik betaal namelijk graag wat meer voor maatwerk, extra persoonlijke aandacht en kwaliteit. Hierdoor ben ik toch mooi 12 kilo kwijtgeraakt.”

“Ik ben naast 12 kilo af te vallen ook nog eens in 4 maanden tijd 11 jaar jonger geworden!”

Heb je jouw doelen bereikt?

“Mijn doelen heb ik bereikt. Dit was afvallen. Doordat ik onregelmatig sport, raakte ik ook regelmatig geblesseerd. Ik ben ooit begonnen met voetballen. Hier in Zeeland ben ik gaan tennissen en daarna ben ik overgestapt op de triatlon. Bij tennissen raakte ik regelmatig geblesseerd en zat dan aan de kant. Met de triatlon kon ik wel gewoon doorgaan met sporten. Tegenwoordig ben ik alleen aan het wielrennen en hardlopen. Ik ben nu 57, en heb geen ambitie meer om aan wedstrijden mee te doen. Waar ik trots op ben is dat bij mijn laatste fitheidsmeting ik nu op hetzelfde fitheidsniveau sta als iemand van 46 jaar. Dus ik ben naast 12 kilo af te vallen ook nog eens in 4 maanden tijd 11 jaar jonger geworden!”

Hoe gaat het nu met je fysieke gestel?

“Nu gaat het hartstikke goed! Ik moet wel oppassen dat ik niet door te hard te werken, het sporten weer ga verwaarlozen. Ik heb de afgelopen tijd wat gas teruggenomen van het sporten. Dit geldt ook voor mijn zoon, want voetballen ligt door corona op z’n gat. De personal training is een goede stok achter de deur.”

Wat vind je van de begeleiding bij Duvefit?

“Ik ben heel tevreden. Duvefit doet het heel goed. De personal trainers zijn zeer oplettend. Ze zijn erg afwisselend bezig. We doen niet telkens dezelfde oefeningen. Daarnaast zijn ze erg inventief met nieuwe- cq. leuke dingen. Denk hierbij aan spelletjes (reactie of behendigheid) om uithoudingsvermogen te trainen, allemaal van dat soort dingen.”

“Het op maat trainen en persoonlijke aandacht spreken mij enorm aan. Wouter en later ook Roy weten precies de oefeningen toe te snijden op onze behoeften. De controle werkt ook enorm goed voor mij. Natuurlijk kan ik ook oefeningen vanuit huis doen of in de sportschool, alleen dan is er niemand die erop let of ik wel een goede houding heb. Kortom: Ben je druk, vind je persoonlijke aandacht belangrijk en wil je snel je doelen bereiken? Dan is de personal training bij Duvefit echt een aanrader! ”