Benjamin is de zoon van van Edwin en Anita. Hij is 13 jaar en heeft het syndroom van Down. Hij is erg sportief, houdt van voetballen en actief spel. Tijdens de zwemlessen op het regulier onderwijs, kregen ze de tip voor 1 op 1 ondersteuning bij Duvefit. De ouders van Benjamin wilden graag dat hij zich wat zekerder ging voelen in het water en wat meer zwemvaardigheid zou krijgen. Bij Duvefit is zelf geen zwembad, maar door de spierversterkende oefeningen en de persoonlijke begeleiding gaat het zwemmen een stuk beter!

Sportbegeleiding voor mensen met een beperking

“Toen Wouter vertelde over zijn plannen met Duvefit, zijn wij naar de opening hiervan gegaan. Wij waren meteen enthousiast; sportbegeleiding en de ervaring met het werken met mensen met een beperking!”

Trots op zijn eigen prestatie

“Benjamin ging graag zwemmen met Wouter. Hij is heel trots dat hij een uurtje ging sporten, net als zijn zussen dit doen.”

Verschillende doelen gesteld

“Benjamin hoort erbij. Hij sport om zijn spierspanning te trainen. Bij Duvefit train werk je niet alleen aan lichamelijke doelen. Ook het sociale aspect komt hier goed naar voren, iets wat heel belangrijk is voor hem en ons als ouders. Hij traint dus zowel het fysieke als het sociale aspect.”

“Benjamin heeft les van Ruben. Hij gaat twee keer in de week samen met Ruben sporten, in de zaal of buiten; naar het strand of voetbalveld.”

Het persoonlijke karakter van Duvefit

“Ook het persoonlijke contact maakt dat wij voor Duvefit hebben gekozen. Op zijn verjaardag werd hij aangenaam verrast. De hele zaal was bij binnenkomst versierd met vlaggetjes en ballonnen en cadeautjes. We zijn heel blij dat we voor Duvefit hebben gekozen!”