Voor corona trainde Boudewijn (24)  bij Basic-Fit. Hij wilde spiermassa opbouwen en fysiek sterker worden, omdat hij op zijn negentiende terecht kwam bij het volwassen voetbal. “Ik was toen nogal een ‘iel mannetje’ en voor volwassen voetbal moest ik meer ‘body’ creëren.” Toen Basic-Fit tijdelijk dicht moest, is Boudewijn op zoek gegaan naar een alternatieve trainingsmogelijkheid.  “Ik kende Wouter al van vroeger en ik heb hem daarom gevraagd om een personal training les bij hem te mogen volgen. Dit beviel zo goed, dat ik ben blijven plakken!”

Hoe ben je bij Duvefit terecht gekomen?

“Wouter en ik kennen elkaar nog van vroeger van de voetbal bij Kloetinge. Op een gegeven moment kwamen wij elkaar weer tegen. Ik sportte toen bij Basic-Fit, maar merkte dat ik mij niet fit genoeg voelde als ik aan het voetballen was en wilde dat graag verbeteren. Toen Basic-Fit dicht ging tijdens corona, ben ik een proefles personal training gaan volgen  bij Duvefit. Het was het ideale moment om bij Wouter te beginnen. Eerst was het de bedoeling dat ik dit 3 maanden zou gaan doen, maar ik ben er blijven plakken.”

Wat voor meerwaarde heeft personal training bij Duvefit?

“Voor mij is de meerwaarde dat je meer krachttraining krijgt, meer op explosiviteit traint,  en meer met de bal traint. Er is meer variatie dan in een groepstraining en het individu krijgt meer aandacht. Wouter stuurde heel erg aan op gerichte oefeningen, zoals het trainen van mijn benen. Het trainen van de benen is ongeveer het zwaarste wat er is en dit zou ik nooit van mijn leven uit mezelf doen. Ondanks dat ik squats doen totaal niet leuk vind, krijgt Wouter het wel voor elkaar bij mij. Het is ook zo dat je als voetballer je niet te grote benen moet hebben. Daarom moet je je benen op explosiviteit trainen, iets dat Wouter als buitenspeler als geen ander weet.”

Heb je je doelen bereikt?

“Mijn doel was om aan te sterken zodat het beter ging bij de voetbaltrainingen. In het begin van de coronaperiode was de training gericht op voetbal. Bij Wouter trainde ik voornamelijk de explosiviteit. Ik zit nu bij Collin die mij juist meer krachttraining laat doen. Door deze krachttraining krijg je spierscheurtjes waardoor je groter (gespierder) wordt. Nu ga ik het ook meer zien dat ik aan het trainen ben.”

Met plezier naar de personal training

“Nu gaat het wel oké. Eerst was ik een echte student. Na een weekend bier te hebben gedronken, merkte ik de maandag op de training dat ik minder fit was. Na de eerste 3 trainingen bij Duvefit kwam ik er kotsend uit omdat m’n lichaam het nog niet aankon. Nu merk ik dat mijn lichaam het wel aankan en ga ik met plezier naar de personal training.”

Wat vind je van de begeleiding bij Duvefit?

“Ik heb eerst personal training gehad van Wouter wat heel goed ging. Toen Wouter door een blessure uitviel, ben ik bij Collin terecht gekomen en dat gaat ook hartstikke goed. Ik krijg op een stimulerende manier krachttraining zodat ik gemotiveerd kan blijven sporten, in plaats van dat ik zonder plan in de sportschool ga gewichtheffen. De begeleiding bij Duvefit is gewoon goed. Als iemand voor je kan denken en als iemand ergens beter in is, heb ik dat liever dan dat het allemaal maar net voldoende is. Ik maak liever van een 7 een 8 dan dat ik van een 4 een 5 maak.”

Compliment voor de begeleiding van Duvefit

“Ik vind het goed aan Wouter dat hij zo persoonlijk is. Ik ben vrij fit van mezelf, dus dan weet hij dat ik tot het gaatje wil gaan. Als iemand juist wil afvallen, heeft hij een totaal andere aanpak. Je moet ook waken dat iemand het nog wel leuk vindt en niet zal afhaken. Dat doet hij heel goed.”

Zou je Duvefit aanbevelen?

“Jazeker. Personal training kost wel geld. Niet alle jongeren kunnen dit betalen. Tijdens de zomertraining waren er wel heel veel jongeren. Ik zou het zeker aanbevelen maar ik kan niet in iemands portemonnee kijken. Als je het kunt betalen, dan, zou ik het zeker 3 maanden proberen en kijken of er dan resultaten zijn.”