Marije Schipper (25) is vorig jaar gestart bij Duvefit. Ze was al aan het sporten bij een sportschool, alleen liep dat op een gegeven moment spaak. Marije omschrijft zichzelf als een ‘moeilijke klant’, omdat ze komt om af te vallen, maar niet veel motivatie heeft om te gaan sporten. Dit was dan ook de reden dat een ‘gewone sportschool’ niet werkte voor haar. Marije en Wouter zaten vroeger in dezelfde klas. Daarnaast heeft zij het filmpje op Facebook gezien. Op grond hiervan dacht Marije dat het bij Duvefit wel moest lukken om af te vallen.

Waarom koos je voor de personal training bij Duvefit?

“Vanwege Wouter en ook natuurlijk dat ik er ook vertrouwen in had. Niet dat het alleen een klasgenoot was., maar ook omdat het filmpje op Facebook zo betrouwbaar overkwam. Het was al snel duidelijk dat hij afmat. Mijn probleem is dat als ik ergens onderuit denk te komen, dan doe ik mijn best voor. Dat kan bij hen niet omdat ik die oefeningen echt moet doen. Uiteindelijk doe ik die oefeningen wel en voel me blij als ik wegga.”

Wat was je eerste indruk van Duvefit?

“Ze zijn eerlijk tegen je. Ze geven je echt het vertrouwen dat het gaat lukken, dat miste ik eerder. Dit heb ik ook echt nodig. Ze leven echt met je mee en het resultaat wat ik bereik, is ook hun resultaat.”

Wat zijn je doelen en heb je deze bereikt?

“Mijn doel was vorig jaar om af te vallen. Verder wilde ik fitter worden. Ondertussen ben ik redelijk fit. Toen ik daar begon, woog ik iets van 86 kg. Toen wilde ik naar 80, toen wilde ik naar 70 en voor het eind van het jaar nog onder die 70 en dat is allemaal gelukt. Ik weeg nu 68 kg. Ik had nooit gedacht dat ik die doelen zou kunnen halen. Ik kreeg het vertrouwen van hen dat ik deze doelen kon halen. Daar ben ik hen dankbaar voor. Dat kan ik niet vaak genoeg zeggen. Ik wil nu verder dan dat ik eerst kwam.”

Hoe ervaar je de trainingen bij Duvefit?

“Zwaar, maar je weet wel waar je het voor doet en je merkt het ook echt. Ook merk je dat ze er echt verstand van hebben. Als ik bepaalde oefeningen moet doen, ben ik total loss als ik weer wegga. Ik heb geen energie over en ze hebben me goed afgemat. Als het niet lukt, weten ze altijd een andere oefening voor me te verzinnen.”

Hoe zou je je begeleider(s) omschrijven?

“Wouter en Collin zijn allebei uitstekende begeleiders. Collin is harder maar dat is juist goed voor mij. Ik ben een moeilijke klant maar het is gelukt om mijn doelen te behalen. Ook is daardoor de sfeer top. Het is wel gezellig maar niet te gezellig dat ik niks meer kan doen dus perfecte combi.”