Duvefit Goes, bewegen goes, personal training goes, personal training, sporten goes, bewegen goes, training goes, begeleiding, trainers, Duvefit personal trainingJan-Kees (50) is naast zijn werk als ondernemer van een hypotheek en verzekeringskantoor ook voorzitter van de voetbalclub in Kloetinge. Sinds oktober 2020 komt hij twee keer per week bij Duvefit onder begeleiding van een personal trainer sporten. Tijd om even intensief fysiek bezig te zijn, ziet Jan-Kees als ontspanning. Samen met zijn partner volgt hij een duo personal training en doet hij zelf nog mee met een groepstraining op de donderdagochtend. Hoewel hij eerst sceptisch was, is hij toch ontzettend blij met zijn keuze om personal training te volgen bij Duvefit. Wij vroegen hem naar zijn reactie…

Hoe ben je in aanraking gekomen met Duvefit in Goes?

Voor mij is het belangrijk dat ik, naast het drukke bestaan door mijn werk en hobby, ook de tijd heb om twee keer in de week aan mijn fysieke gesteldheid te werken. Mijn twee zonen waren afgelopen zomer al aan het sporten bij Duvefit. Zo ben ik min of meer door mijn zonen in aanraking gekomen met Duvefit. Daarnaast kende ik Wouter Duvekot (eigenaar Duvefit) zelf al van de voetbal in Kloetinge. Elke keer als ik heb getraind, voel ik me fitter en een stuk energieker. Het is lekker om gedurende de dag te sporten, zodat ik ’s avonds meer energie hebt om te werken.”

Waarom heb je gekozen voor (Duo) personal training bij Duvefit?

“Ik heb ervoor gekozen om samen met mijn partner een duo personal training bij Duvefit te volgen. In de zomerperiode gingen we samen wel eens wandelen. Dan praat je ook gezellig met elkaar. Op deze manier doen we ook weer iets samen op ons eigen niveau. We houden onszelf fit en hebben er weer een activiteit bij.

Wat zijn je ervaringen met de personal training bij Duvefit?

“Voorheen was ik altijd sceptisch over het concept van personal training. Ik ging ervan uit dat als je discipline hebt, personal training geen extra toegevoegde waarde heeft. Hier kwam ik snel op terug. Personal training werkt zoveel beter dan gedacht. De personal trainer kijkt goed waar je mankementen zitten en wat je wel of niet aankunt. Het werkt erg motiverend wanneer iemand zegt: ‘nu ga je dit doen en dat doe je zoveel keer’. Dat geeft het duwtje in de rug wat je op dat moment nodig hebt.  Ze houden rekening met je en weten precies waar je grens ligt. Zo traint mijn partner op een ander niveau en daar wordt ook rekening mee gehouden. Het rendement van personal training is vele malen groter dan wanneer je zelf gaat sporten.”

Wat is het doel dat je met personal training wilt bereiken?

“Het is mijn doel om zo fit mogelijk te worden. Naast personal training volg ik ook High Intensity Interval Training (HIIT) in groepsverband op de donderdag. Dit is 30 minuten lang intensief sporten waar je per 30 tot 40 seconden van onderdeel wisselt. Sinds ik ben gaan trainen, merk ik dat het vooral in m’n core stability steeds beter gaat. Nu ben ik bezig om alles op te voeren door langer door te gaan en met zwaardere gewichten te werken.” 

Wat is je beoordeling van Duvefit in Goes?

“Ik vind de begeleiding en training bij Duvefit echt prima! Ze houden je goed in de gaten. Door begeleid te worden door iemand die er verstand van heeft, weet je zeker dat de training goed gaat. Gaat er tijdens de training iets niet goed, dan corrigeren ze je.

Ik zou Duvefit echt voor andere mensen aanraden. Ik ben zelf het grote voorbeeld van iemand die eerst sceptisch was over personal training, maar dankzij Duvefit ben ik hierop teruggekomen. Daarnaast zijn ze ook top in het communiceren tijdens de coronaperiode. Middels een bericht lieten ze gelijk weten wat nog wel of niet mogelijk was.”

 

Heb jij ook interesse in personal training? Of wil je in een groepstraining knallen? Bekijk hier dan ons aanbod.

Wij bieden personal training, als één op één aan je doelen wil werken. Zit je toch meer in de ‘teamspirit’? Dan hebben wij ook verschillende groepstraining die je kan volgen. Wil je hier meer over weten? Kijk dan verder op de website of neem contact met ons op!