Sporten met een lichtverstandelijke beperking of NAH?
Dan moet je bij DuveFit zijn!

Start nu met 4 gratis trainingen!

Wat is DuveSport Plus?

DuveSport Plus is een groepstraining voor jongeren/jongvolwassenen met een lichtverstandelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel. Doormiddel van sport en spel wordt er in kleine groepen gewerkt aan: het zelfbeeld verbeteren, sociale interactie en vitaler worden.

 

Waarom?

Veel jongeren/jongvolwassenen met een lichtverstandelijke beperking of met een NAH vallen buiten de “reguliere sportcultuur”. Aansluiten bij bijvoorbeeld een voetbal- of tennisvereniging is vaak lastig.

Het Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg heeft onderzocht waarom dit lastig is voor sporters met een lichtverstandelijke beperking. Hieruit bleek dat de reguliere sportcultuur niet toegankelijk genoeg is voor deze doelgroep en uit onderzoek van NAH-sportgroep blijkt dat de deskundigheid van (vrijwillige) trainers of instructeurs vaak niet voldoende is. Er is dus vraag naar een groep waarin ze begrepen worden en er specifiekere begeleiding is dan bij een reguliere sportvereniging. Er daar komt DuveFit in beeld met de DuveSport Plus groepstraining.

 

Waar en wanneer zijn de trainingen?

Iedere dinsdag van 16:00 tot 17:00 uur in de DuveGym. Het adres is Stationspark 30 in Goes.

 

Hoeveel kost het?

Het DuveSport Plus abonnement kost €88.- per maand. Dit kan vanuit PGB gefinancierd worden, maar ook particulier.

 

Ben of ken jij iemand die deel wilt nemen aan de DuveSport Plus? Neem dan contact met ons op door te mailen naar damian@duvefit.nl of te bellen naar +31681433614 voor meer informatie!

 

Wist je dat we ook een speciale boks training ontwikkeld hebben voor mensen met Parkinson, NAH, spierziektes, evenwichtsproblemen of chronische ziekten die nog zelfstandig kunnen lopen en staan? Lees hier meer over de Boks en Fit Plus.