Naast onze vaste zorg en sportactiviteiten, hebben wij iedere maand wel enkele unieke activiteiten en leuke updates die we graag met jullie delen. Hierbij willen we ook een moment creëren om de opdrachtgevers te bedanken voor het vertrouwen in DuveFit!

 

Augustus 2023

Sociale Bewegingslessen – DuveFit

2 jarige samenwerking met Gemeente Goes en middelbare scholen gemeente Goes.

Wouter en Emiel geven dit schooljaar een lessencyclus bij iedere brugklas van alle middelbare scholen van Goes. Dit is in samenwerking met de gemeente Goes. Dit gaat over 64 brugklassen van alle middelbare scholen in Goes.

Dit gaat geheel op onze eigen DuveFit-stijl in samenspraak met de scholen. In vorm van samen sporten en groepsgesprekken proberen we de jongeren vaardigheden en competenties mee te geven om zo anders naar de onderstaande thema’s te kijken.

Tijdens de lessen worden verschillende onderwerpen bespreekbaar gemaakt:

 • Mentale weerbaarheid/welbevinden
 • Communicatie met elkaar
 • Doorzettingsvermogen
 • Pestgedrag /status
 • Grenzen aangeven
 • Samenwerken
 • Respect

Iedere klas krijgt 3 lessen waarin deze thema’s chronologisch zijn opgebouwd.
Daarnaast krijgen specifieke klassen of scholen nog extra aandacht op bepaalde onderwerpen om hierin te verdiepen. Dit kan zijn om dat er zorgen zijn of dat er bepaalde thema’s in een klas zorgwekkend spelen.

Deze lessen bestaan uit educatie over de onderwerpen, maar ook hoe deze onderwerpen praktisch ervaren worden door middel van sport en spel. Alles draait om jezelf beter te leren kennen. Onze visie is namelijk er op bedoelt om beter in je vel te zitten en dan kan je beter presteren op school.

De eerste les is begonnen bij het Goese Lyceum, waar er nog velen zullen volgen.

DuveFit in samenwerking met school HBC de Wereldwijzer & de Sprienke

HBC De Wereldwijzer is een school die specifiek gericht is op de brede en diepe ontwikkeling van hoogbegaafde kinderen; een categorie kinderen die zich op een andere manier ontwikkelt en een ander type onderwijs nodig heeft om tot bloei te komen.

De Sprienke is een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs. De Sprienke biedt specialistisch onderwijs aan leerlingen van 4 tot en met 20 jaar met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en/of een chronische, somatische aandoening.

 

Wat heeft DuveFit betekent voor deze scholen?
Voor de Wereldwijzer heeft DuveFit twee jaar lang 1 x in de week sportlessen mogen verzorgen aan deze leerlingen. Hierin werd door middel van sport en spel aandacht besteed aan verschillende thema’s zoals:

 • Samenwerken
 • Grenzen aangeven
 • Zelfvertrouwen ontwikkelen
 • Omgaan met verandering
 • Omgaan met verlies

Voor de Sprienke heeft DuveFit twee jaar maatwerk geboden. Er is voor iedere klas gekeken wat het beste bij de groep past. Zo zijn er klassen geweest die bij DuveFit sportlessen hebben gekregen maar ook klassen waar DuveFit de sportlessen op locatie aan heeft geboden.

Wij breiden uit met een nieuwe ruimte

Groeien in succes is soms alleen mogelijk wanneer je ook meegroeit in ruimte. Deze maand is er nog een extra gespreksruimte bijgekomen. Dit zodat er voor alle collega’s een ruimte is waar zij kunnen werken en focussen.

Uitbereiding DuveBus

Wij kunnen nu nog beter onze zorg en producten kwalitatief aanbieden. Want we hebben een mooie en praktische DuveBus aangeschaft.

Opdrachten voor scholen, gemeentes, bedrijven, teambuilding , projecten of bootcamps. Zeg het maar en wij zijn daar. Ons team staat vol energie, enthousiasme en passie voor jullie klaar.

Mag dit busje ook bij uw bedrijf of organisatie verschijnen? En wilt u structureel of incidenteel werken aan vitaliteit in combinatie van sociale teambuilding? Mail dan met
sport@duvefit.nl of bel naar (06) 38 21 28 05!