“Roan voelt zich bij Duvefit gehoord en gezien.”

Roan heeft op school een lastige periode gehad. Hij voelde zich niet begrepen, werd niet uitgedaagd en alles was te ‘makkelijk’. Roan is hoogbegaafd en zijn school wist daar niet goed mee om te gaan. Hij werd volgens zijn eigen zeggen niet gehoord of gezien en het niveau van leren lag onder zijn niveau. Dit beïnvloedde zijn mening over school en hij heeft hierdoor een periode thuis gezeten. Vanuit een gesprek met de CJG en de school, is Duvefit op de radar gekomen. De moeder van Roan vertelt over de ervaring van Roan en haarzelf met Duvefit Jeugd Hulpverlening. 

Hij kan lekker bewegen bij Duvefit!

“Wanneer hij gaat sporten bij Duvefit, ben ik er eigenlijk niet bij. Jongens vertellen niet zoveel aan hun moeder op deze leeftijd, dus over de lessen kan ik zelf niet heel veel zeggen. Wel weet ik dat hij het daar erg naar zijn zin heeft en dat hij er altijd met plezier naartoe gaat. Naast zijn personal training, traint hij met een vast groepje van 4. Wat erg leuk is, omdat zij ook een band hebben opgebouwd met elkaar. Roan is namelijk zelf erg sociaal en heeft deze sociale contacten ook nodig.”

De sfeer bij Duvefit 

Er hangt een fijne sfeer bij Duvefit, dat merkte ik al de eerste keer dat we daar waren. Het is een sfeer van mannen onder elkaar en Roan vindt dat heel fijn. Hij voelt zich begrepen en wordt gezien als gelijkwaardig. Kinderen die namelijk hoogbegaafd zijn, trekken sneller naar volwassen, omdat zij meer raakvlakken ervaren. Daarnaast zijn de trainers va Duvefit oprecht enthousiast en gedreven en dat is erg aanstekelijk.”

Er wordt naar hem geluisterd bij Duvefit

“Roan wordt begrepen en er wordt naar hem geluisterd bij Duvefit, iets wat hij op school miste. Dit is iets wat heel belangrijk voor hem is. De trainers luisteren naar hem, bespreken samen het plan van aanpak en dagen hem uit om nog gedrevener te worden. Ik krijg vaak genoeg een bezwete zoon terug, dus gedreven zit wel goed! Hij is in deze afgelopen twee jaar ook meer gegroeid als persoon. Naast het verhogen van zijn uithoudingsvermogen, is hij ook zelfverzekerder geworden en ik ben erg trots om dat te zien.”

Duvefit beveel ik zeker aan

“Ik raad Duvefit zeker aan bij andere moeders die in vergelijkbare situaties zitten. Ze zijn helemaal ingespeeld op jeugdhulpverlening. Wat ik het belangrijkste vind, is dat Roan lekker kan bewegen en het naar zijn zin heeft en bij Duvefit kan hij dat. De dingen die Roan nodig heeft, krijgt hij bij Duvefit. Er wordt gekeken naar Roan en dat laat hem belangrijk en gelijkwaardig voelen, iets wat hij heeft gemist op school.” 

Wil je ook dat jouw kind lekker kan bewegen?

Bij Duvefit vinden wij het belangrijk dat jouw kind lekker kan bewegen en daar ook plezier in heeft. Met onze begeleiding kunnen wij daarvoor zorgen, zodat jouw kind lekker in zijn of haar vel zit, plezier heeft in bewegen en fysiek gezond is. Voor meer informatie kun je ons aanbod bekijken of contact met ons opnemen.