Duvefit-hulpverlening-personaltrainingDoor sport in te zetten als middel onderscheidt Duvefit zich om zowel de fysieke als de biopsychosociale kant van de hulpverlening in te zetten. De kracht hier van is om mensen door middel van sport hun waarde en talenten in te laten inzien of te ontdekken. Hieronder een stukje van Chelsea, die wekelijks bij Duvefit komt sporten onder begeleiding van haar assistentiehond. Jullie hebben hun vast wel eens op onze insta-stories gezien. Dit roept nog al eens wat vragen op dus heeft Chelsea besloten om eens een stukje te schrijven ter uitleg over haar en Hailey.

“Hey! Waar heb je die hond voor?”

Dat is een vraag die ik bijna dagelijks krijg. Aan de buitenkant is er namelijk niets aan mij te zien, maar niet alle beperkingen zijn zichtbaar. Ik kom van ontzettend ver en dankzij Hailey heb ik mijn leven weer terug. Ze gaat overal mee naar toe: doktersbezoeken, sporten, school, de bioscoop, theater, winkels, concerten, enzovoort. Voor haar komst was dit nauwelijks tot niet mogelijk of ging het vaak fout.

Maar wat doet ze nou allemaal voor mij?

Hailey reageert op ontzettend veel, maar het belangrijkste wat ze voor mij doet tijdens het sporten is het signaleren van een oplopende hartslag, temperatuur, ademhaling en pijn. Veranderingen in deze kunnen voor mij erg vervelende gevolgen hebben. Zij bewaakt mijn grenzen en hierdoor kan ik veilig aan mijn gezondheid werken. Ook kan zij een flesje water halen, voorwerpen oprapen en brengen, een dekentje halen en alarm slaan voor als het niet goed gaat. Ze doet dit allemaal met veel plezier! Echter is het heel belangrijk dat zij hierin niet wordt afgeleid door andere mensen.

Als jij een assistentiehond ziet, kun je deze het beste met rust laten en niet de veiligheid van de eigenaar in gevaar te brengen door de hond af te leiden.

Waarom sporten bij Duvefit?

Door mijn beperking was ik heel onzeker geworden. Dankzij de begeleiding van Wouter ben ik nu zelfverzekerder en kom ik steeds meer uit mijn comfortzone en leer ik competenties en vaardigheden inzetten. Ik ben ontzettend dankbaar dat dit op mijn pad is gekomen en ik kijk uit naar alle stappen die nog gaan komen.

DuveFit is gespecialiseerd in het bieden van (jeugd)hulpverlening. Kan jij wel wat hulp gebruiken van Duvefit, maar wil je meer informatie? Neem dan contact op met Duvefit door te bellen naar 06-11448834, een e-mail te sturen naar info@duvefit of door ons contactformulier in te vullen!