Naast onze vaste zorg en sportactiviteiten, hebben wij iedere maand wel enkele unieke activiteiten en leuke updates die we graag met jullie delen. Hierbij willen we ook een moment creëren om de opdrachtgevers te bedanken voor het vertrouwen in DuveFit!

 

Januari 2023

 

Terugblik

Als team DuveFit kijken we met veel tevredenheid terug op 2022. In dit jaar hebben meerdere grote ontwikkelingen plaats gevonden, allemaal gericht op het groeien en verbeteren van onze diensten. De grootste ontwikkeling die we graag willen benoemen is onze verhuizing vanuit het gebouw van de Koploper naar Stationspark 30. We zijn naar een groter pand verhuisd, wat ons de mogelijkheid heeft gegeven om meer mensen van dienst te kunnen zijn op een nog meer gevarieerde wijze.

Gezonde start PT team 

Na onze vakantie zijn wij weer met volle energie gestart. Het PT team met het gericht bieden van sport en bewegingsvormen om mensen letterlijk fitter en beter in hun vel te laten zitten. Hierbij wordt gekeken naar de persoon achter het trainingsdoel. Wie ben jij? Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat jij je doelen behaald? Waar liggen jouw sterke punten en waar kunnen wij jou verbeteren?

Door bovengenoemde vragen te stellen bieden wij personal training op maat aan. Niemand is hetzelfde dus vinden wij het belangrijk om veel persoonlijke aandacht te besteden aan onze klanten om hen de beste ervaring te geven en hun doelen te bereiken.

 

Fitste versie van jezelf

Wil jij ook zo’n gezonde start? Vanaf 1 maart bieden wij het ‘Fitste versie van jezelf’ traject aan. In een groep ga je samen werken aan hetzelfde doel: de fitste versie van jezelf worden. Dit kun je al doen voor slechts €65,00 per maand! Het programma duurt 12 weken waarbij je twee keer per week traint om te transformeren naar de fitste versie van jezelf. Tijdens de trainingen leer je jouw grenzen te verleggen met behulp van de trainer en de groep. De groepen bestaan uit maximaal 12 deelnemers omdat wij de persoonlijke aandacht en begeleiding tijdens het uitvoeren van de oefeningen heel belangrijk vinden. Iedereen krijgt de mogelijkheid om aan het begin en eind van het traject een fysieke meting te laten doen om hun voortgang te meten. Lijkt jou dit wat? Stuur ons gerust een mailtje voor meer informatie of check de website!

 

Gezonde start hulpverlening team 

Het hulpverlening team is ook weer aan de slag gegaan, dit door met verschillende bewegingsvormen spelenderwijs hulpvragers om te leren gaan met de dingen waar zij tegen aan lopen in het leven. Wij kiezen er bewust voor om dit spelenderwijs te doen want deze vorm:

  • Maakt het leuk om aan jezelf te werken.
  • Spiegelt op een ongedwongen manier wie je bent en hoe je keuzes maakt.
  • Geeft de mogelijkheid om positief gedrag naar boven te halen en te benoemen.
  • In het spel kan je gericht met jezelf geconfronteerd worden.
  • Om te leren gaan met verantwoordelijkheid en dit kunnen delegeren.

 

Triple C methode is de basis van onze hulpverlening

Bij DuveFit werken we conform Triple C (Van Wouwe & Van de Weerd; 2021) van relatieopbouw naar competentieopbouw in 3 fasen:

 

In de kennismakingsfase draait het om betrouwbaarheid ervaren. Hierbij is het belangrijk dat de hulpverlener en de hulpvrager elkaar leren kennen door middel van sport en spel. We creëren een veilige omgeving waarin de hulpvrager zichzelf durft te zijn en zich gehoord voelt. Ook krijgen we in deze fase inzicht aan welke doelen gewerkt kan worden en maken we op basis van succeservaringen hierin de eerste stappen.

Tijdens de ontwikkelingsfase gaat het om vertrouwen opbouwen. Er wordt gericht aan de doelen gewerkt en zorgt de hulpverlener voor uitdagende vormen waarbij de hulpvrager stap voor stap uit zijn of haar comfortzone wordt gehaald en zichzelf ontwikkelt op zowel sociaal als persoonlijk vlak.

In de evaluatiefase draait het om zelfvertrouwen ontwikkelen. We kijken terug op de ontwikkeling van de afgelopen periode. Doordat ze succeservaringen hebben opgedaan en geleerd hebben eigen initiatieven te ontwikkelen ontstaat er zelfvertrouwen. Samen met de hulpvrager zal er gekeken worden naar vervolgstappen om te participeren in de maatschappij zonder hun DuveFit hulpverlener. Een jongere zou zich bijvoorbeeld kunnen aansluiten bij een sportvereniging in de buurt of instromen in onze DuveKids of Jeugdfitness.

 

Winactie van de maand januari

We vinden het altijd leuk om cadeaus uit te delen bij DuveFit. Daarom hebben we regelmatig winacties waarbij mensen verschillende diensten en/of presentjes kunnen winnen. In de maand januari hadden we een winactie ‘2 maanden gratis personal training’. De gelukkige winnaar is Mevrouw Dek. Met haar is inmiddels contact opgenomen en is ze aan de slag bij DuveFit. Hou onze socials in de gaten voor nieuwe acties!

 

Stage vacatures bij DuveFit!

DuveFit is een jong en groeiend bedrijf. Voor het schooljaar 2023-2024 hebben wij nog plaats voor twee stagiaires van de opleidingen Social Work, Pedagogiek of Sportkunde! Primair zijn we er voor jongeren met gedragsproblemen en mensen met een beperking die buiten de maatschappij dreigen te vallen. De kwaliteit van leven voor deze mensen verhogen door middel van sport en spel is waar DuveFit voor staat. Daarnaast trainen verschillende sporters bij DuveFit, van recreanten tot topsporters. Voor al deze verschillende doelgroepen bieden wij specifieke programma’s aan.

Ben jij sociaal vaardig, hou je van sport en bewegen en kan jij goed met jongeren omgaan? Woon je in de omgeving van Goes en zoek jij nog een stageplek voor het schooljaar 2023-2024? Dan ben jij misschien wel de stagiair die wij zoeken! Kijk hier voor meer informatie en solliciteer voor 17 April!