Naast onze vaste zorg en sportactiviteiten, hebben wij iedere maand wel enkele unieke activiteiten en leuke updates die we graag met jullie delen. Hierbij willen we ook een moment creëren om de opdrachtgevers te bedanken voor het vertrouwen in DuveFit!

Mei 2022

Vanaf mei tot aan de zomervakantie mag DuveFit iedere dinsdag en donderdag de gymlessen verzorgen op school de Tweern omdat de gymdocent met zwangerschapsverlof is. De Tweern is een basisschool voor kinderen die in het reguliere onderwijs niet tot hun recht komen. Ze werken met kleine groepen waar veel spelletjes worden gespeeld. Tijdens de gymles maken ze langzaam kennis met elementen als samenwerken en omgaan met winnen en verliezen.

Het is ons opgevallen dat veel organisaties ons weten te vinden, maar vaak niet precies weten wat onze werkwijze is en met welke hulpvragen ze bij ons terecht kunnen. Daarom heeft Emiel op 10 mei een informatiemiddag over DuveFit georganiseerd voor collega’s en organisaties in het werkveld. Hier werd met veel enthousiasme op gereageerd en zal zeker herhaald worden.

In samenwerking met SportIntro heeft DuveFit twee sportlessen georganiseerd voor jongeren tussen de 6 en 18 jaar met een (lichamelijke) beperking. De visie van SportIntro sluit ontzettend goed aan bij de missie van DuveFit. We zijn blij met deze mooie samenwerking.

De visie van SportIntro: “Samen dromen wij er van dat ieder kind en iedere jongere met én zonder beperking samen kan sporten bij een vereniging in de buurt. Want sporten is gezond, geeft plezier en ontspanning, geeft nieuwe contacten, het leid af van zorgen en het is een middel om meer uit jezelf te halen.”

DuveFit is deze maand weer gevraagd voor de Sport & Spel middagen bij sv Apollo’69. Tijdens deze middagen komen er veel verschillende dingen aan bod. Er wordt uitgedaagd op fysiek, mentaal, motorisch en vooral sociaal gebied. We laten veel kinderen kennismaken met sporten aan de hand van spelletjes waarbij samenwerken, luisteren, respect en veel plezier maken met elkaar centraal staat.

Op 20 mei was het zover: de Grand Opening van DuveFit door Jo-Annes de Bat. We zijn trots dat we nu officieel geopend zijn en samen als team met Jo-Annes door het lint zijn gegaan. We zijn trots en dankbaar dat er zo veel mensen waren bij de opening. Zo veel enthousiaste mensen voor wie DuveFit een positieve verandering heeft gebracht dankzij onze hulpverleningstrajecten of sporttrajecten. Lees hier meer over de opening.

We willen iedereen bedanken voor deze fantastische maand!